mitt nya liv

I måndags började jag mitt nya liv.. igen! Men den här gången måste det bli på allvar. Nu har båda mina föräldrar haft hjärtinfarkter och jag måste se till att jag inte bli nästa i familjen! Den här gången tar jag till professionell hjälp:

Jag var hos Joakim Dettner på Kroppsinvest Institute och fick en kost- och livsstilskonsultation. Han konstaterade att jag troligen är både gluten och mjölkintolerant och jag fick rådet att hålla helt glutenfritt och mjölkfritt under 14 dagar för att testa och se om jag mår bättre. Jag får inte ens äta glutenfritt bröd då även det kan innehålla 0,1-1% av gluten... så det är fisk, grönsaker, ägg, kött, fågel, skaldjur, inälvsmat och viltkött som gäller nu. Även till frukost! Det är inte helt lätt även om jag ju levt så tidigare när jag har gått på GI-metoden. Men jag är ganska trött på ägg.. och jag kan ju inte ha mjölk eller grädde i äggröran som tidigare.. Jag ska dessutom få i mig mer fett – kokosfett, jordnötssmör, olivolja, rapsolja osv.

Jag ska förlåta de som gjort mig illa i livet och som hjälpt mig att få låg självkänsla och lågt självförtroende så att jag kan lämna det bakom mig och gå vidare. Det tycker jag låter klokt men det är inte alltid så lätt. Man tror att man lämnat det bakom sig och så plötsligt hamnar man en dag i en situation som påminner mycket om en tidigare situation då man känt sig förtryckt eller ratad/mobbad och så plötsligt är man tillbaka i samma känsla. Då är det inte så lätt att förlåta och gå vidare. Men jag antar att det är det man måste göra för att känna sig hel. Så länge man inte gör det så låter man ju sig påverkas negativt fortfarande efter kanske hur många år som helst. Man får akta sig för att bli bitter - det är ju som att själv dricka gift och hoppas på att den andra dör – som jag läste någonstans.. kloka ord. Jag fick också tips på böcker att läsa för att finna harmoni.

Jag får inte heller träna! Jag som tog med mig träningskläder och räknade med ett svettigt pass fick veta att jag har så många inflammationer i kroppen att jag kommer att gröpa ur mina muskler och mitt skelett om jag inte botar inflammationerna först. Detta gör jag genom Colon cleansing – nej! Jag vill inte göra tarmsköljning – vilket jag inte heller behövde. Jag köpte någon Detox som ska hjälpa mig att sk*ta 4-5 gånger om dagen.. och sen ska jag fylla mig med probiotika så att jag får bra bakterier i mage och tarmar.. Så nu sväljer jag ner en inte helt god dryck på morgon och kväll och förväntar mig rena raketbajset.. Än så länge är det inte mycket att hurra för – men jag började ju i måndagskväll.

Det är lite jobbigt är att få i sig 0,033liter vatten per kg vikt. Det är vääääldigt mycket vatten att dricka! Ca 10,7 st 0,33cl flaskor.. om dagen! Och man får inte glömma en nypa havssalt i så att jag får i mig mineraler och annat som är nyttigt och som jag annars riskerar att kissa bort helt.

Han ”varnade” mig för att jag kommer att bli personlighetsförändrad. Till det bättre, dock! Inte ständigt så ilsken och lättirriterad utan nöjd, glad och harmonisk med mer energi – ja, mindre kan det knappast bli. Och till min mans – ja ja, även min – stora lycka så skulle intresset för sex återvända! Bara det är ju värt varenda krona.. :)

Nu vägde jag mig inte innan jag åkte dit – vilken miss! Men förra veckan vägde jag 107,5kg och hade en mage med 112 cm omkrets. Idag vägde jag 106,5kg med samma magomkrets. Jag ska se om jag törs lägga upp en bild på min feta kropp här.. så man har något att jämföra med om några månader.

Vi ses!


RSS 2.0