en avslappnad dag

Jag är hemma för vård av barn idag. Sonen är inte värre sjuk än att jag kunde ta honom och systern med på stan och gå lite i affärer och sen ta en timmes fika på ett bra, men dyrt, fik. När barnen fikat färdigt gick de bort till några leksaker och jag fick lite tid för mig själv. Mannen är bortrest så jag hade liksom ingen tid att passa. Barnen ska dessutom vara hemma i morgon också, då sonen fortfarande är hängig och snorig och dottern har studiedag. Jag hade inga sysslor som MÅSTE göras med en gång, i och med att jag ska vara hemma i morgon också och jag kunde verkligen unna mig att bara sitta och läppja på Teet och .. bara vara.. Det är inte ofta man tar sig den tiden.. hade jag haft en inredningstidning eller skvallertidning så hade det varit perfekt! Något att bläddra i som inte kräver någon eftertanke... 

Hittade dessutom flera saker jag ville ha på loppis..


I morgon ska jag ändå pilla med lite arbete som jag måste se över tills på torsdagen men det är i morgon det. Idag.. idag har jag slödag..

Varför unnar vi oss inte det med jämna mellanrum? Så mycket bättre jag kommer att må efter att ha fått ta hand om mig själv så pass mycket. Barnen har uppfört sig bra också och när de har gått och lagt sig ska jag duscha, fila naglar, måla dom, sitta med hårinpackning och ansiktsinpackning och bläddra i gamla inredningsmagasin..

Jag tror också att mitt nya liv fungerar. Jag har slopat kolhydrater och börjar nu må väldigt bra av det. Det är jobbigt dom första dagarna, kanske första veckan men sen börjar energin komma tillbaka och jag slipper toppar och dalar utan är ganska jämn i humöret. Det innebär också större tålamod med barnen - och maken - och att jag sover gott om nätterna. Framför allt det där med humöret.. Det kostar mig tre dagars dåligt humör när jag ätit kakor eller godis.. Så nu måste jag rensa ur alla kolhydrater i kroppen och när jag börjar med kolhydrater igen så ska dom vara jääääääkligt lååååååånnnnnnggggssssaaaaaammmmmaa... Tre minuters njutning är inte värt tre dagars helvete..  

Och det låter kanske underligt men jag har verkligen misskött mig när det gäller hemmet. Jag har kommit fram till att jag nog är ganska pedantiskt av mig men när det hela tiden är så mycket att göra så har jag helt enkelt låtit min lata sida ta över. Detta har gjort att jag gått omkring i missnöje och irritation ganska mycket och hela tiden känt mig lite stressad. Inte förrän härom dagen kom jag på att det är för att det alltid är rörigt och.. ofint.. hemma som jag liksom aldrig är nöjd. De senaste veckorna har dock den vanligaste meningen i mitt vokabulär troligtvis varit "Jag måste städa........" (fyll själv i tomrummet). Jag har klorinstädat köket och badrummet, röjt upp i vardagsrum, dammat, kastat gamla krukväxter och sorterat bort sådant som jag inte använder. Jag har gått igenom hallskåpen och rensat ur små kläder till barnen och vikt ihop det snyggt som ska vara kvar. Jag har tagit ner alla sommarskor i källaren torkat av lister och dörrar med dörrfoder. Jag har till och med städat bakom spisen. Det är bara frysen och kylskåpet jag inte dragit ut.

v. 44 när barnen är hos farmor och farfar så ska jag tömma köksskåpen och förhoppningsvis måla allt som är vitt i köket.. om inte annat så ska jag i alla fall städa i skåpen.

Så nu går jag omkring och är lite nöjd med hemmet och tillvaron och det är ju så mycket enklare att plocka undan om man tar lite hela tiden. Då blir det ju aldrig stökigt.. och jag kan ta med mig någon hem utan att behöva fundera över om det ser okej ut hemma..

Nu ska jag bara få maken att lägga tillbaka duken på borden hemma när han tagit bort dom för att exv. äta....

ARGH!

Jag kan verkligen hetsa upp mig när jag hör på radion någon som exv. frågar Vart är pennan.. Jag funderar starkt på att ringa in eller åtminstone skriva till radiostationen och påpeka detta irriterande språkbruk av helt fel adverb. Jag kan till och med byta radiokanal – eller för den delen tv – om det händer mer än en gång..

 Så vad gäller? Jo!

Var - på vilken plats
Vart - till vilken plats, dvs. indikerar riktning!

 Ja, det kan verka som en bagatell men det skär i mina öron precis som om någon drar med naglarna över en gammal skoltavla eller när besticken glider mot porslinet.. brrrrr…


RSS 2.0