vintervitt

vitt vitt vitt.. överallt är det vitt.. När jag promenerade hem idag såg jag fantastiska isstalagtiter (miter?) hängandes framför ett fönster.. Det är härligt med all snö men nu behöver det inte komma mer. Skåning som jag är tycker jag ändå att det är att föredra när det är snö framför det slask man är van vid.. Det kan gärna ligga några veckor till men i mitten av mars ska det börja smälta undan..

I morse hade vi 23 minusgrader.. !!! Det är tack och lov inte var dag vi har så kallt.. Vet inte när det hänt senast men vid var andetag så var min utandning snarare en hostning än en vanlig utandning..

Jag blir i alla fall lite förundrad över all ilska som öses över SJ - som om det är deras fel att det är snöoväder över större delen av Sverige.. Visst kunde dom tagit in lite mer folk att sköta spåren men framför allt bör deras informationsmöjligheter ses över tänker jag. Sen får ju gemene man räkna med vissa förseningar - det här är ju inte en vanlig vinter, direkt..Vem kunde väl ana..

Jag vet att det ena inte utesluter det andra men visst sa dom att det skulle bli varmare av den globala uppvärmningen.. man kan ju börja tveka. Men så läste jag att det är fortfarande ovanligt varmt på våra poler så då hjälper det inte att det är kallt här.. Och hur eller hur, som man säger i småland, så måste vi ändå vara mer rädda om vår jord än vi har varit.. Visst - vid den industriella revolutionen förstod man inte bättre.. men idag..

Nähä.. ha det gott i det vita!!!

RSS 2.0